Fórum:
Sziasztok!
Nem vagyok informatikus sőt még csak felhasználó is csak jó indulattal J
Szeretnék segítséget, kérni megtetszett a Linux mint ill. már nem annyira tetszik a Windows J szóval adott egy nem túl erős asztali gép
/Processzor Amd Athlon 64x2 Dual Core 3800+2000 Ghz
Ram: 4 GB / 64bites oprendszer Windows 10
Szóval a Windows mellé felraktam a Linux mint 17.3 cinamon-32 bit változatát de ha kikapcsolom a gépet akkor nem ajánlja fel rendszer indítási lehetőséget ill. automatikusan a Windows töltődik be . Mindent úgy csináltam ahogy a fórumokban olvastam .. én pendriveről telepítettem letöltöttem a Linux mint 17.3 32 bit ISO fájt amit az előtte letöltött LinuxLive Usb Creator programmal kiírtam a pendrivra majd meg kezdtem a telepítést sorról sorra 70 Gb hagytam EXT4 re formázva. a Linuxnak ami fel is települt ,ujrainditás stb. A saját gép menüben látni mindent a Windowsban használt két particiot a Linuxnak hagyott 70Gb particiot és a pendrivot is szóval mindent..beállítottam a magyar nyelvet bill nyelvet stb.. látszólag minden ok.. de mikor kikapcsolom a gépet akkor mint írtam a Windows jön be hiába próbálok bármilyen bill nyomni.. a Linuxot csak a pendrive újra be helyezése és újra indítás után sikerül előcsalni.. Remélem érthető és nem túl zagyva
Valami megoldás ? Beállítás lehetőség? stb.
A gép indításakor a Shift
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A gép indításakor a Shift nyomogatásával nem jön-e elő a GRUB (rendszer választó menü) és a Windows 'gyors indítás' ki van kapcsolva?
RE:A gép indításakor a Shift
Beküldte bodnar0208 -
Értékelés:
Szia Kimarite !
A gép indításakor a Shift nyomogatásával sem jön-e elő a GRUB (rendszer választó menü) és a Windows gyors indítási s ki van kapcsolva.. Ha lenne valami más ötlet az jó lenne :-)
Azért köszönöm..
Ui: A gépen biztos ,hogy fent van a Linux mert már kétszer raktam fel..hátha van valami prücök de a particionáláshoz érve ki írja h ezen a partícion rajat a Linuxmint 17.3 ...stb stb..
Üdv!
Hol a GRUB?
Beküldte mumorec -
Értékelés:
"a Linuxot csak a pendrive újra be helyezése és újra indítás után sikerül előcsalni"
Szerintem a GRUB a pendrivre került.
RE:Hol a GRUB?
Beküldte bodnar0208 -
Értékelés:
Igen, valahogy így csak a pendrive újra be helyezése után.. Ha így van van lehetőség arra ,hogy ne a pendriven legyen?
RE:RE:Hol a GRUB?
Beküldte mumorec -
Értékelés:
Ezek közül talán valamelyik segít, vagy a több ismerettel rendelkezők:
http://linuxhogyanok.blogspot.hu/2013/11/grub2-ujratelepitese-ubuntu-liv...(külső hivatkozás)
https://linuxmint.hu/blog/2015/09/grub-ujratelepitese
RE: Linuxmint 17.3 32bit
Beküldte Una -
Értékelés:
Valamiről ami nem az az eszköz amire a Grub kerülhetett be kellene bootolni és ezeket lefuttatni:
cd /etc/grub.d utána: sudo chmod 644 20_memtest86+ utána:
sudo update-grub
RE:Hol a GRUB?
Beküldte blaszlo72 -
Értékelés:
igen,nekem is ez ugrott be mindjárt..hogy a pendrive-ra tehette a GRUB-ot
Itt a GRUB, hol a GRUB?
Beküldte mumorec -
Értékelés:
Még eszembe jutott.
Most telepítetted? Ha igen, még nincs semmi plusz rajta. Telepítsd újra, odafigyelve. A Windows működik, készítsd el újra a telepítő pendrájvot, mivel az már nem jó. Figyelmedbe ajánlom:
https://ariszlo.wordpress.com/2013/02/11/ubuntu-12-04-telepitese-windows...(külső hivatkozás)
Ne ijesszen el, hogy Windows7-ről ír.
RE:RE:A gép indításakor a Shift
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ide kéne másolni a kimeneteket. De ahol egy * van ott a GRUB (boot jelzős partíció).