Xerox phaser 3020 wifi

Segítséget kaptál? Szívesen töltöd itt az idődet? Visszajársz hozzánk? Támogasd a munkákat: Ko-fi és Paypal!

Fórum: 

Sziasztok!

Vettem egy xerox phaser 3020 lézernyomtatót, ami wifis is.  Kábelen keresztül csatlakozik a laptophoz. Először nyomtatot felismerte, majd próbanyomtatáskor elküldte a fájlt a nyomtatónak, pár másodperc után villog a zöld lámpa nyomtatón, és kiirja hogy kész a nyomtatás. Elvileg. De ez nem történt meg fizikailag is. Kis kutatás után a xerox oldaláról letöltöttem a drivert hozzá, amkt parancssorból kicsomagolva, futtatva sikeresen meg is csináltam. Most már működik a nyomtató. Na most a problémám az lenne, hogy telefonról osztom a netet. Hogyan tudom egy az egyben csatlakoztatni telefonhoz a nyomtatót wifin keresztül? Azèrt, hogy ne kelljen a laptopot bekapcsolni a nyomtató használatához, ha nem laptopról, hanem telefonról akarok wifin keresztül nyomtatni. Tud nekem ebben valaki segiteni?  (Android telefon) 

Állitólag (nincs ilyen nyomtatóm)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Telepítsd a Xerox Print Service Plugin alkalmazást a Google Play Áruházból.

Csatlakoztasd a telefonodat és a nyomtatót ugyanarra a WiFi hálózatra.

Nyisd meg a nyomtatni kívánt dokumentumot vagy képet, majd válaszd a „Nyomtatás” opciót a megosztási menüből.

Válaszd ki a listából a Xerox nyomtatót.

Állítsd be a kívánt nyomtatási opciókat, majd indítsd el a nyomtatást

Állitólag (nincs ilyen nyomtatóm)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1 a telefonomon lévő hotspothoz nem tudok csatlakozni a telefonommal. 

Vagy csak valamit nem jol

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Vagy csak valamit nem jol csinálok. Printeren megnyomom wps gombot, világit, telon bekapcsolom a wifi directet. Aztan keres.... de semmi

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#5 Van routered egyáltalán? Ahhoz kellene csatlakoztatni a nyomtatót, a WPS is arra való. Ha nincs router, csak a telefon biztosítja a netkapcsolatot, akkor necces a dolog. Szerintem olyan telefon kellene, amit még nem láttam. (kettő hálózati node-os). Illetve ha nyomtató tud Bluetooth-ot, akkor el lehetne indulni arrafelé is (Bt-vel kapcsolódni a telefonnal a nyomtatóhoz)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#6 igen, ez a probléma. A telefonhoz kellene közvetlen csatlakoznia. Elvileg lehet, de nem jön össze. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#5 Fontos: a Wi-Fi Direct ≠ WPS

A Wi-Fi Direct és a WPS nem ugyanaz:

• A Wi-Fi Direct önálló kapcsolatot hoz létre eszközök között, közvetlenül, router nélkül.
  • A WPS egy egyszerűsített módja annak, hogy eszközöket csatlakoztass egy Wi-Fi hálózathoz.

Ha a telefonon Wi-Fi Directet keresel, de a nyomtatón WPS van, akkor lehet, hogy nem találják egymást – mert mást keresnek.

Próbáld meg ezt a sorrendet:

1. Kapcsold be a nyomtatót.
  2. Engedélyezd a Wi-Fi Direct módot a nyomtatón – ez nem ugyanaz, mint a WPS. Lehet, hogy külön menüpont van hozzá.
  3. A telefonon kapcsold be a Wi-Fi-t, majd menj be a Wi-Fi Direct beállításokhoz.
  4. Ott kézzel indíts keresést.
  5. Ha a nyomtató Wi-Fi Direct SSID-je megjelenik (például: DIRECT-xx-Phaser3020Bi), akkor próbálj csatlakozni.
  6. Ha jelszót kér, nézd meg a nyomtató kijelzőjén vagy a kezelési útmutatóban, hol van az alapértelmezett jelszó (gyakran a nyomtató oldalán vagy egy tesztoldalon).

A kérdés már csak az, hogy Xerox Phaser 3020 vagy Xerox Phaser 3020V,V-Bi,Bi nyomtatód van, az utóbbi támogatja a Wi-Fi Direct-et.

Találtam a doksiban egy ilyet, de előtte ezt próbáld ki nyomd meg a WPS gombot 15 másodpercig, kinyomtat valamit?

A másik ötlet a doksiból:

A Wi-Fi Direct™ konfigurálása a CentreWare Internet Services program segítségével

A Wi-Fi Direct™ lehetővé teszi a vezeték nélküli eszközök, például notebookok, mobiltelefonok és személyi számítógépek számára vezeték nélküli kapcsolat létesítését vezeték nélküli útválasztó, hozzáférési pont vagy Wi-Fi csatlakozási pontok nélkül.

1. Nyissa meg a webböngészőt a számítógépen, és a címsorban adja meg a készülék IP-címét.
  2. Nyomja le az Enter billentyűt.
  3. Válassza a Properties (Tulajdonságok) lehetőséget.
  4. Amikor erre felszólítást kap, adja meg a rendszergazdai felhasználónevet (admin) és jelszót (1111), majd válassza a Bejelentkezés lehetőséget. Válassza a Properties (Tulajdonságok) lehetőséget.
  5. A Hálózati beállítások hivatkozásnál válassza a Wi-Fi hivatkozást. Ezután válassza az alatta levő
  6. Wi-Fi Direct™ hivatkozást.
  7. Válassza a Be lehetőséget a Wi-Fi Direct™ számára.
  8. Írja be a következő adatokat:
    1. Készülék neve
    2. IP-cím
    3. Csoport tulajdonosának aktiválása, inaktiválása
    4. Hálózati kulcs
    5. Válassza az Alkalmaz lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#7 Így ebben a konfigurációban ez nem fog menni. Kellene egy router mindenképp. A routeren levő WPS-t és a nyomtatón levőt kell egyszerre (kis időablakba) megnyomni, hiogy egymásra találjanak. A telefonon meg nincs WPS. Ha csak egy gombot nyomsz, annak nincs értelme. 

Nincs bluetooth támogatása a nyomtatónak? 

kami911 képe

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#9 a doksi nem tesz róla említést.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#8 3020 bi tipus. Azért próbálom a wifi directet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#12 Eddig ennyit hámoztam ki: Nincs router, az internet elérést a telefon mint hotspot biztosítja, a telefonos mobilinternet biztosítja a netelérést.

>nyomtad a WPS gombot 15 másodpercig?

ahhoz kellene egy másik WPS képes eszköz is, nemde?

>Előtte a nyomtató webes felületén beállítottad a Wi-Fi Direct-et?

Ez még akár össze is jöhet, de:

>A Wi-Fi Direct™ lehetővé teszi a vezeték nélküli eszközök, például notebookok, mobiltelefonok és személyi számítógépek számára vezeték nélküli kapcsolat létesítését vezeték nélküli útválasztó, hozzáférési pont vagy Wi-Fi csatlakozási pontok nélkül.

1. Nyissa meg a webböngészőt a számítógépen, és a címsorban adja meg a készülék IP-címét.

Tehát, amikor a telefon hotspot, kap egy IP címet a nyomtató, OK, el lehet végezni a beállításokat.

De amikor nem ez a szitu, amiről a kérdés szól, nyomtatni a telefonról amikor a laptop sincs bekapcsolva, nem hotspot a telefon, akkor a nyomtató honnan kapna IP címet?

Itt két lehetőség van: 

A. Egy Wifi router beüzemelése.

B. Egy olyan nyomtató beszerzése, ami tud Bluetooth kapcsolatot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#13 aha, akkor igy marad. Teledonrol nyomtatni csak egy kényelmi funkcio lett volna. Nem mérvadó.

kami911 képe

De pont az a lényeg,  a WPS

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

De pont az a lényeg,  a WPS gombot hosszan nyomva (10-15s), kiírja a konfigot, többek között a Wi-Fi Direct beállításokat is. Ha nincs bekapcsolva akkor router nélkül egy Ethernet kábellel összekötve be lehet állítani (lehet cross kábel kell). Wi-Fi Direct bekapcsol, és utána lehet a 10-15 másodpercig a WPS gombot nyomva lekérni a konfigot. Jó az amiket írtál,  de én most a másik megoldasról beszélek. De kétségtelen Wi-Fi routerrel sokkal egyszerűbb, hosszabb távon. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#15 az megvan, de nem tudom összehangolni telóval

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#15 nos, tettem még egy próbát. Lekértem a nyomtató adatait.. kinyomtatta.. ott van az ip cim is. Kabellel radugom a laptopra, beirom az ip-t, de nem találja. Ilyenkor mi van ? Probaltam böngészőböl, és fajlkezelőböl is. Egyik sem találja

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 "Kabellel radugom a laptopra, beirom az ip-t, de nem találja. Ilyenkor mi van ?"

Rádugás után is ellenőrizted az IP-címet? A laptopét is?

Egy alhálón voltak? Pingelni sem tudtad?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#19 gondolom nem ad mindig mas ipt a nyomtato. Ha ossze van csatlakoztatva a laptoppal. Vagy igen?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#21 még egyszer: nincs router, csak egy telefon van, az osztja a net-et mindennek. És a telefonról kellene nyomtatni, akkor, amikor pont nem hotspotként működik. 

Tehát amikor nincs hálózat. 

Wifi direct elvi megoldás, az, hogy egy utp kábellel rá van csatlakoztatva a laptopra, az mit számít? Milyen kapcsolat felépítése várható ettől csak úgy? Ki oszt majd ip címet kinek, milyen alhálózat? 

Kell egy wi-fi router, ennyi. 

Wi-Fi Direct, az lenne a

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#23 szia,

Van eredmény.

Van egy hasznalaton kivüli wps router (és müködik..1000 éves)  na beüzemeltem. Nyomtato + router kapcsolatban van. Telefon kapcslódik a routerhez, telefonon a xeroy easy asist latja a nyomtatot. Kiirja mennyi festék van benne stb. Viszont nem enged nyomtatni. Nyomtatáskor nem látja a nyomtatót a hálózaton.  Volt egy gyári ip a nyomtatonak. Kinyomtatta lapokra az adatokat.  Wps kapcsolta utan is kinyomtattam és megváltozott az ip.  Lényegében router es nyomtato latjak egymást de nyomtatni nem lehet.  

+  volt fiókban egy samsung j3. Az tudja még a wps wifit. De nem látja a nyomtatót. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#22 cups vagy mi linuxon látja a nyomtatot. De nincs wifi setup menu benne igy nem tudom állitgatni sem.