Fórum:
Sziasztok!
Vettem egy xerox phaser 3020 lézernyomtatót, ami wifis is. Kábelen keresztül csatlakozik a laptophoz. Először nyomtatot felismerte, majd próbanyomtatáskor elküldte a fájlt a nyomtatónak, pár másodperc után villog a zöld lámpa nyomtatón, és kiirja hogy kész a nyomtatás. Elvileg. De ez nem történt meg fizikailag is. Kis kutatás után a xerox oldaláról letöltöttem a drivert hozzá, amkt parancssorból kicsomagolva, futtatva sikeresen meg is csináltam. Most már működik a nyomtató. Na most a problémám az lenne, hogy telefonról osztom a netet. Hogyan tudom egy az egyben csatlakoztatni telefonhoz a nyomtatót wifin keresztül? Azèrt, hogy ne kelljen a laptopot bekapcsolni a nyomtató használatához, ha nem laptopról, hanem telefonról akarok wifin keresztül nyomtatni. Tud nekem ebben valaki segiteni? (Android telefon)
Állitólag (nincs ilyen nyomtatóm)
Beküldte atime -
Értékelés:
Telepítsd a Xerox Print Service Plugin alkalmazást a Google Play Áruházból.
Csatlakoztasd a telefonodat és a nyomtatót ugyanarra a WiFi hálózatra.
Nyisd meg a nyomtatni kívánt dokumentumot vagy képet, majd válaszd a „Nyomtatás” opciót a megosztási menüből.
Válaszd ki a listából a Xerox nyomtatót.
Állítsd be a kívánt nyomtatási opciókat, majd indítsd el a nyomtatást
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Beküldte atime -
Értékelés:
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Vagy csak valamit nem jol
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Vagy csak valamit nem jol csinálok. Printeren megnyomom wps gombot, világit, telon bekapcsolom a wifi directet. Aztan keres.... de semmi
Beküldte T.István -
Értékelés:
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Beküldte unisz -
Értékelés:
A Wi-Fi Direct és a WPS nem ugyanaz:
Ha a telefonon Wi-Fi Directet keresel, de a nyomtatón WPS van, akkor lehet, hogy nem találják egymást – mert mást keresnek.
Próbáld meg ezt a sorrendet:
A kérdés már csak az, hogy Xerox Phaser 3020 vagy Xerox Phaser 3020V,V-Bi,Bi nyomtatód van, az utóbbi támogatja a Wi-Fi Direct-et.
Találtam a doksiban egy ilyet, de előtte ezt próbáld ki nyomd meg a WPS gombot 15 másodpercig, kinyomtat valamit?
A másik ötlet a doksiból:
A Wi-Fi Direct™ konfigurálása a CentreWare Internet Services program segítségével
A Wi-Fi Direct™ lehetővé teszi a vezeték nélküli eszközök, például notebookok, mobiltelefonok és személyi számítógépek számára vezeték nélküli kapcsolat létesítését vezeték nélküli útválasztó, hozzáférési pont vagy Wi-Fi csatlakozási pontok nélkül.
Beküldte T.István -
Értékelés:
Nincs bluetooth támogatása a nyomtatónak?
Beküldte kami911 -
Értékelés:
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Beküldte kami911 -
Értékelés:
Beküldte T.István -
Értékelés:
>nyomtad a WPS gombot 15 másodpercig?
ahhoz kellene egy másik WPS képes eszköz is, nemde?
>Előtte a nyomtató webes felületén beállítottad a Wi-Fi Direct-et?
Ez még akár össze is jöhet, de:
>A Wi-Fi Direct™ lehetővé teszi a vezeték nélküli eszközök, például notebookok, mobiltelefonok és személyi számítógépek számára vezeték nélküli kapcsolat létesítését vezeték nélküli útválasztó, hozzáférési pont vagy Wi-Fi csatlakozási pontok nélkül.
Tehát, amikor a telefon hotspot, kap egy IP címet a nyomtató, OK, el lehet végezni a beállításokat.
De amikor nem ez a szitu, amiről a kérdés szól, nyomtatni a telefonról amikor a laptop sincs bekapcsolva, nem hotspot a telefon, akkor a nyomtató honnan kapna IP címet?
Itt két lehetőség van:
A. Egy Wifi router beüzemelése.
B. Egy olyan nyomtató beszerzése, ami tud Bluetooth kapcsolatot.
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
De pont az a lényeg, a WPS
Beküldte kami911 -
Értékelés:
De pont az a lényeg, a WPS gombot hosszan nyomva (10-15s), kiírja a konfigot, többek között a Wi-Fi Direct beállításokat is. Ha nincs bekapcsolva akkor router nélkül egy Ethernet kábellel összekötve be lehet állítani (lehet cross kábel kell). Wi-Fi Direct bekapcsol, és utána lehet a 10-15 másodpercig a WPS gombot nyomva lekérni a konfigot. Jó az amiket írtál, de én most a másik megoldasról beszélek. De kétségtelen Wi-Fi routerrel sokkal egyszerűbb, hosszabb távon.
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Wi-Fi Direct, az lenne a
Beküldte kami911 -
Értékelés:
Wi-Fi Direct, az lenne a megoldás, mint azt feljebb jeleztem. Vagy azt nem írja ki a lapra?
Beküldte Margarita -
Értékelés:
Rádugás után is ellenőrizted az IP-címet? A laptopét is?
Egy alhálón voltak? Pingelni sem tudtad?
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Beküldte Margarita -
Értékelés:
Beküldte T.István -
Értékelés:
Tehát amikor nincs hálózat.
Wifi direct elvi megoldás, az, hogy egy utp kábellel rá van csatlakoztatva a laptopra, az mit számít? Milyen kapcsolat felépítése várható ettől csak úgy? Ki oszt majd ip címet kinek, milyen alhálózat?
Kell egy wi-fi router, ennyi.
Wi-Fi Direct, az lenne a
Beküldte kami911 -
Értékelés:
Wi-Fi Direct, az lenne a
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés:
Van eredmény.
Van egy hasznalaton kivüli wps router (és müködik..1000 éves) na beüzemeltem. Nyomtato + router kapcsolatban van. Telefon kapcslódik a routerhez, telefonon a xeroy easy asist latja a nyomtatot. Kiirja mennyi festék van benne stb. Viszont nem enged nyomtatni. Nyomtatáskor nem látja a nyomtatót a hálózaton. Volt egy gyári ip a nyomtatonak. Kinyomtatta lapokra az adatokat. Wps kapcsolta utan is kinyomtattam és megváltozott az ip. Lényegében router es nyomtato latjak egymást de nyomtatni nem lehet.
+ volt fiókban egy samsung j3. Az tudja még a wps wifit. De nem látja a nyomtatót.
Beküldte Tomi1980 -
Értékelés: